lördag 5 september 2015

Moore's Creek Shiraz

 photo moores creek_zpsfx2pzs1r.jpgVännen Michaela som driver bloggen Restips Sidney och Australien tar ofta med sig gott aussie-vin hem till oss. I går blev det detta: Tyrells Moore's Creek Shiraz (2012). Det finns i monopolets beställningssortiment [70908] och kostar där, i skrivande stund, 102 kr flaskan.

Detta är ett av de absolut bästa kossa-mu viner jag haft nöje att dricka. Vi hade det till ryggbiff som gnidits med Adams Rib Rubb (kryddmix, kan t.ex beställas från Grillhouse.se) och sedan legat vakuumförpackat över natten och hela dagen. Denna ryggbiff kokades i Sous Vide och stektes sedan lätt i grillpanna för att få stekyta och ränder. Serverades med hemkörda pommes frites och skitgod Tabasco Chipotle & Bourbon (köpt på The English Shop). Och till denna härliga mat var detta vin, som det inte heter: "Pricken över verket och kronan över i" - eller med andra ord helt perfekt.

Fruktigt (tänk plommon och mörka körsbär), obestämd bärsmak, lite kryddigt, precis lagom småsött. Lent och mjukt men inte mesigt - den där lilla strävheten som ett rödvin ska ha för att inte smaka saft finns där. 

Rekommenderas å det varmaste. Ska definitivt beställa hem några flaskor av detta när ekonomin tillåter det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar