tisdag 22 september 2015

Riga - igen!

 photo riga_zps6zyownyo.jpg

Jaha, gott folk! Den gångna helgen var jag på kryssning till Riga med frau och två vänner. Vi åkte som tidigare gånger med Tallinks färja M/S Isabelle och under de få timmarna i land hann vi med lunch (=kött) på favoritrestaurangen Zila Govs ("Blå Kon"), gofika på Double Coffee och shopping på Riga Spirits & Wine för påfyllning av barskåpet.

Bästa restaurangen på färjan är "The Dining Room". Maten är bra där men menyn är lite begränsad. Den här gången var fördrinkarna inget att ha, men vi drack gott vin och de två huvudrätter jag åt - oxfilé med jordnötsglaserad oxbringa på utresan och ankbröst på hemresan - var förträffligt goda. 

Barerna på Isabella är inte så dyra - men jättebilliga är de inte heller. Och tyvärr serveras lite blaskiga drinkar. Det beror inte på det är för lite alkohol i dem. Barmästarna häller i det de ska av starkvaror. Problemet är att de spär ut med för mycket annat för drinkarna ska bli stora och resultatet är att de smakar lite fel. Lite vattnigt. Lite mesigt. 

En bar som var nästan tom ombord på den här resan var "Tapas & Wine". De har god ost och de flesta av deras inte alltför många smårätter är helt okej - bara man undviker laxrullarna som smakar ofräscht. De har god chokladkaka och behöver man en sockerbomb av Guds nåde så är deras syltlösa prinsesstårta att rekommendera, även om det känns att den varit fryst. Är det lågbudget så är det. I tapasbaren lyckades jag få barmästaren att jocka ihop en Kir Imperial på nån cava och Chambord, fast hon inledningsvis sade att det inte gick och försökte skrämmas med att det skulle bli dyrt - men det blev det inte. 

Något jag fick tillfälle att pröva ombord och därmed blev definitivt avskräckt från att någonsin dricka igen var Fernet Branca. Fy, vad det var ruskigt! Blä! Däremot fastnade frugan för någon syntetiskt historia som heter Dragon Blood och som vi köpt med oss en flaska av hem. Vi inhandlade (ombord och på Spirits & Wines i land) en hel del varor att blanda drinkar på, så det blir självklart en del rapporter från Feta Drakens bar framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar