lördag 1 augusti 2015

BEO - Blood Orange Hibiscus

 photo beobloodorangehibiscus_zps39z5t0zt.jpgCarlsberg säger att de producerar BEO för att möta efterfrågan på fler alkoholfria sällskapsdrycker för vuxna smaklökar. Blood Orange Hibiscus återfinnes i Systembolagets alkoholfria sortiment men också i vanliga livsmedelsaffärer.

"Fruktig smak med viss sötma och tydlig karaktär av blodapelsin, inslag av hallon och örter. Serveras kyld som sällskapsdryck." skriver bolaget.


Jag och hustrun konstaterade efter provsmakning att det var en trevlig dryck. Blodapelsin är i princip alltid gott och en smula hibiskus gör alls ingenting. Gott men... Lite tunt. Lite mesigt. Lite blaskigt. Någonting fattades. Den kändes inte komplett. Den var som Tom utan Jerry, Han Solo utan Chewbacca eller Bruce Banner utan Hulken. Det krävdes inte alltför lång tid att lista ut vari bristen bestod...

BEO behöver alkohol. De kan ju kalla det alkoholfritt alternativ och självklart kan man dricka den som den är, men slå i lite rom i ett glas med Blood Orange Hibiscus och du får en fylligare, mer smakrik och liksom robustare dryck. Vilket får mig att tro att den är framtagen med avsikten att vara en bra drinkmix precis lika mycket, om inte mer, än att vara alkoholfri sällskapsdryck. 

Tips därför:

Fyll ett glas till 3/4 med is. 
Slå på 1,5 dl Blood Orange Hibiscus [1973]
Addera 1-2 msk Havana Club Añejo Blanco [511]
Rör runt försiktigt.
Ha det så gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar