lördag 29 augusti 2015

Isglass på Citron & Ingefära

 photo IMG_1071_n_zpsbfgm0kkv.jpg

Ett modifierat recept från boken "Ice Kitchen: 50 gourmetglasspinnar" av Cesar och Nadia Roden. 

För att göra glassen behöver du glassformar och sedan:

7 cm färsk ingefära, skalad och riven.
8 dl vatten
170 gram strösocker eller halva den mängden steviasocker.
Finrivet skal från 3 citroner.
3/4 dl citronsaft - vilket är vad man bör få ut av 3 citroner.

Sjud vatten, socker, ingefära och rivet citronskal i kastrull tills sockret löst sig. Grattis! Du har nu en synnerligen geggig ingefärs- och citronsockerlag! Låt den svalna till rumstemperatur. 

Passera blandningen genom en finmaskig sil och tryck ganska hårt med en sked på ingefärsresterna, så att saften pressas ut. Blanda den silade lagen med citronsaft.

Låt gärna blandningen stå i kylskåp tills den är kall. Rör då runt och häll sedan upp i formar och frys i minst 8 timmar, gärna längre.


Om du använder steviasocker istället för strösocker rekommenderas tillförsel av lite vodka eller annat okryddad brännvin - typ 2 matskedar - för att glassen inte ska bli tokstenhård när den fryser. 

Jag är mycket nöjd med den här glassen! Den är ytterst läskande och har en härligt kryddig ingefärssmak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar