söndag 2 augusti 2015

Vakuumförpackare

 photo obh_zpszk9dsn1i.jpg

Hustrun fick ett erbjudande om en Sous Vide-kokare till rabatterat pris. Den är beställd men har inte kommit ännu. Vi har dock hunnit köpa den i sammanhanget nödvändiga vakuumförpackaren. En sådan kan man självklart ha användning för även utan Sous Viden. En enkel OBH Nordica 7950 kostade 699 kronor på Elgiganten.

Man behöver ha specialpåsar. Maskinen suger luften ur dem och förseglar sedan plasten med värme så att man får ett behändigt paket. 

Packar man in varor med vakuumförpackare och fryser dem håller de mycket, mycket längre än vanliga frysvaror. Och är man försiktig med mängden vätska kan man snabbmarinera kött i vakuumpåsar. Vi testade igår på kycklingbröst, med en improviserad marinad av soja, bourbon, muskovadosirap, chiliflarn, peppar och spiskummin. Effekten av några timmars marinering i vakuumpåse kan jämföras med normalmarinering över en hel dag. Jag är mycket nöjd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar