söndag 2 augusti 2015

Cava Blanc de Noirs

 photo cava_zpstnqjwnhi.jpgSedan vårt favoritfnittervatten, det chilenska Casa Rivas, slutade säljas i Sverige har vi letat efter en värdig och prisvärd efterträdare till det. I går smakade vi den spanska cavan Blanc de Noirs 1+1=3 [7610]. Inte illa alls!

"Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, örter och apelsin" skriver Bolaget. 

Torr är förstås osötad - men den smakar ändå inte knastertorrt. Det finns någon liten sötma i den som jag tycker behövs för att bära fram de andra smakerna. Äpplena och apelsinen kände jag absolut igen men kex och nougat? Nja. Hur som helst smakar den bra och det fingerade fint ihop med en fin getost som hustrun köpt i Hötorgshallen. Det gick också bra att göra en Kir Imperial med Chambord [89746på denna cava också - även om just den drinken blir bättre med Gancia Prosecco [7879].

Cava ska man tydligen med fördel kunna dricka till rejäl mat - det återstår att testa. Det faktum att den klarade en rejäl getost med ordentlig kryddighet så bra bådar gott inför framtida experiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar