fredag 20 november 2015

Polsk rödbets- och pepparrotsröra

 photo IMG_2868_b_zpsc4iorqxg.jpg

Ćwikła, vilket jag inte kan uttala, är en polsk rödbets- och pepparrotsröra. Det var nästan ett år sedan jag gjorde sådan sist så nu var det dags igen. Jättegott till korv, gärna nedrört i surkål. Tämligen kalorisnålt på c:a 40 kcal/hekto.

Du behöver:

350 gram rödbetor (ICA hela rödbetor på burk)
2 deciliter pepparrot
1 matsked råsocker
1 matsked vitvinsvinäger
1/4 matsked salt
1 matsked mortlad kummin


Riv pepparroten fint och kör den sedan tillsammans med rödbetorna med mixerstav eller i matberedare så du får en purée. Blanda runt ordentligt och rör ner socker, vinäger, salt och mortlad kummin. Färdigt. Slabba upp i burk. Hållbarthet... Ingen aning.

Varje gång man gör det här smakar det olika eftersom styrkan på pepparroten varierar från rot till rot, vad vet verkar. Omgången jag gjorde idag blev förhållandevis mild. Någon gång var den så stark att ögonen tårades bara man sniffade i burken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar