torsdag 5 november 2015

Takasago Umeshu

 photo takasagoumeshu_zpsfj3ywtyx.jpg
Vi spanade in den lilla flaskan med japanskt plommonvin för ett tag sedan men tvekade länge att köpa hem eftersom det handlar om 90 kronor för en liten flaska på tre deciliter. Alkoholstyrkan är bara 11%. Är det värt pengarna? Svar: jaaaaooo - det får man nog säga att det är, för igår provsmakade vi det tillsammans med en trevlig italiensk yoghurtglass och Umeshu var riktigt, riktigt gott!

Tydligen görs drycken på omogna plommon och sake - fråga mig inte hur - och det smakar verkligen plommon. Och mandel. Och maraschinokörsbär. I en fantastisk kombination. Jag gillade det verkligen.

Öhmans mat & vin beskriver dess doft och smak så här:

"Doften domineras av bittermandel och ligger någonstans mellan körsbärsvin, aprikoser och välsorterad asiatisk kolonialhandel. Smaken har en simmig sötma som nästan döljs av en fantastisk frisk syra som slingrar sig runt stenfruktsaromer, bittermandel, citrus, en spännande aromatisk kryddighet och en lite avslutande bitterhet."


Takasago Umeshu har nr [121] i monopolets sortiment. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar