torsdag 12 november 2015

Dags att göra glögg igen!

 photo IMG_2701_b_zps73hyum7a.jpg

Förra årets recept på hemblandad glögg blev så lyckad att jag tänker använda det igen. Således står nu kryddor i en burk med portvin (bilden) och inväntar kvällningen, då det hela skall silas och blandas färdigt.

Jag använder samma portvin (Red Port) och madeira (Vintry's Madeira Fine) som förra året. Dock kommer jag använde att annat vin, nämligen Prego [12378] istället för Tavernello och en brandy (St Remy XO) istället för Grönstedts ***VS-konjak. Förväntar mig ett bra resultat. Brandyn är inhandlad i Tallinn och det är en XO, så den är lagrad lite längre än den VSOP som finns på systembolaget [374].

Rapport om slutresultat kommer förstås så snart allt är färdigt och provsmakats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar