söndag 29 november 2015

Dragonsenapskalkon med palsternackor

 photo IMG_2957_b_zpsyfe7vdgi.jpg

Ännu en enkel men mycket, mycket god rätt. Per portion: 160 gram ugnsstekt kalkonbröstfilé,en klatt med stark dragonsenap (Edmont Fallot), 250 gram friterade palsternackor och så ett hekto romanticatomater.

Bryn kalkonbröstfilén i lite smör, bred på ett tunt lager dragonsenap och kör den sedan i varmluftsugn i 175 grader med stektermometer. Kalkonen ska nå en innertemperatur på 72 grader.

Palsternackorna skalas och klyftas upp. Man kan köra dem i en lågolje-fritös (som vi gör), men sådana är ju inte var mans egendom och då fungerar det som tur var bra att köra dem i ugn. Det tar väl drygt 25-27 minuter, samma temperatur som kalkonen. 


Portionen på bilden rockar loss på ungefär 500 kcal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar