tisdag 10 november 2015

På kryss till Tallinn med m/s Romantika

 photo IMG_20151107_151731_zpsjtkxwpqu.jpg

Jag var i Tallinn i våras, men då flög jag dit. Denna gång blev det kryssning med Tallinks m/s Romantika. Fartyget hade en hel del att erbjuda i form av mat och dryck och det här är mina omdömen om detta.

PUBEN: Det här var det första stället vi besökte ombord kort efter påstigning sent på fredag eftermiddag. Det fanns en hel del intressant whiskey och kvalitetsöl på hyllorna där men vi hittade ingen drink- och prislista. Däremot såg vi några drinkerbjudanden på en skärm så in beställdes något slags Rum Old Fashioned och en Mojito. Den förstnämnda smakade i stort sett bara angostura orange bitter och den senare var så svag att det var pinsamt. Bartendern verkade väldigt orutinerad och småskvätte bara i spriten. Sådant gillar vi inte så trots att det såg ut att finnas en del bra varor i baren så blev vi avtända av de dåliga och föga prisvärda drinkarna och gjorde inga fler beställningar i Puben. 

CAFÉ PROMENADE: Vi besökte caféet ett par gånger under kryssningen. Dessvärre lider m/s Romantika av samma brist på bra kaffe som Riga-båten m/s Isabelle. Allt kaffe ombord är lusigt automatkaffe som inte gör någon lycklig. Det är dessutom inte billigt. Men koffein är koffein och med en shot Vana Tallinn i kaffet blev det drickbart. De hade dessutom riktigt goda små tryfflar. 

ROMANTIKA LOUNGE: Den bra baren! Här fanns det välgjorda och goda drinkar. Bartendern var aningen långsam men med något undantag så var allt vi fick här som det skulle, samtidigt som vi blev underhållna av pianist och sångerska. Bartendern gjorde en välsmakande Bramle (fast på Cassis och vodka och inte gin och Creme de Mure), en helt okej Cosmopolitan, en mycket bra Raspberry Collins och jag gillade verkligen Chambord Fashion Martini. Mycket trevligt att sitta och smutta på i loungens bekväma stolar. Stor tumme upp för detta ställe!

TALLINK BUFFÉ: Åt bara frukost här. Det finns en hel del att välja på men kvalitén känns sådär och bristen på bra kaffe känns mycket kännbar på morgonen. Bra minibaguetter, det andra brödet var tyvärr i torraste laget. 


GRILLHOUSE: Ja. Ja, ja, ja! Detta är det riktigt, riktigt bra stället ombord! Oj, vilken mat de har! Åt på utresan en fantastiskt god burgare med majonäs smaksatt med chili och äpple och en efterrätt bestående av popcornglass och kanderade morötter. På hemresan åt jag en utsökt entrecote med en fantastisk söt, rökig bbq sås och en efterrätt i form av "bananvårrullar" med kokosglass. Vi drack jättebra vin där i form av australiensiska Chateau Tanunda Barossa Valley som också gick att köpa i Taxfreen. Dessutom hade Grillhouse utmärkt, nybakat bröd som var en glädje att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar