torsdag 19 november 2015

Köttfärsmacka

 photo IMG_2826_b_zpsyi6dg7gf.jpg

Dagens middag blev varma mackor. När man gör dem i smörgåsgrillen blir de ju rätt likartade till utseendet - man ser ju inte vad de är fyllda med. Men idag blev det alltså köttfärs. 

Per portion: 

150 g nötfärs (12%) stekt tillsammans med 2 msk het ketchup och en halv gul lök, riven.

Två skivor Wasa Surdeg Lantbröd ströks med c:a 10 gram chipotlemajonäs. Kan man inte få tag på sådan antar jag att det bara är att krydda upp en vanlig majonäs med en massa chilipeppar eller nåt...

Färsen mellan bröden och sedan grillning tills alltihop var färdigt (c:a 5 min). Salta gärna färsen innan grillning.

Till mackan 125 g tomater, en halv påse mahcésallad och 100 gram gurka. 


Simpel mat - men väldigt god. Då köttfärsen blir lite drällig kan det vara klokt att äta med kniv och gaffel, inte med händerna som annars är trevligt när det gäller varma mackor.

Energivärde? Beräknat till 626. Inte jättebilligt (majonäsen ensam är 70) men det går att leva med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar