måndag 2 november 2015
Surkålsgryta och chorizo
Enkelt och oerhört gott, detta!
250g surkål (ICA, ekologisk)
120 gram riven gul lök
150 gram rivna morötter
5 dl kycklingbuljong (knorr tärning + vatten)
Mejram
Svartpeppar
1 st Scan Chorizo
Lite stekfett
Paprikapulver
Surkålen, den gula löken, morötterna och buljongen åkte ner i en kastrull tillsammans med lite mejram och svartpeppar. Den fick sedan stå och småputtra på låg temperatur i tjugo minuter drygt. Lyfte sedan upp koket ur vätskan och lade upp på tallrik och lade över stekt chorizo kryddad med paprikapulver. Svårare än så var det inte.
Energivärde: 451 kcal
Etiketter:
kött och korv,
lunch,
surkål
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar