onsdag 11 november 2015

Göra marshmallow-vodka, steg 1 och 2

 photo IMG_2599_b_zpsiaqdbk9o.jpg

Jag köpte på mig en hel del estnisk lågbudgetvodka (Saaremaa) i Tallinn. Att göra experiment med smaksättningar, infusioner och egenkryddningar är nämligen inget roligt med tanke på priset man får betala även för de enklare sorternas vodka och brännvin i vår statliga monopols alkoholdetaljhandel. Misslyckas man så är det ju en hel massa pengar som går till spillo. Men med estniska produkter inhandlade till billig penning törst man testa sådant som annars inte skulle vågats på. Som marshmallow-vodka. Läste om det och det lät intressant men lite läskigt...

På bilden ovan ser vi en burk som proppats full med c:a 200 gram marshmallows och 3,5 dl Saaremaa. Det är steg ett i tillverkningen. Ner med ingredienserna i en burk och tillslut. Inte så svårt. 

På bilden nedan ser vi samma burk ett par timmar senare efter att den stått i ett bad med varmt vatten. Marshmallow-bitarna har nu löst upp sig. Jag har skakat burken några gånger och ska skaka den några gånger till. Det är steg två i tillverkningen. Nu ska burken stå över natten, skakas några gånger till och framåt kvällen skall innehållet filtreras. 

 photo IMG_2667_b_zps6s4qik3s.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar