Ogenerat matskryt detta. Inte vackert - men underbart gott. En stekt ryggbiff på 138 gram, ett kvarts kilo surkål (hälften i bild) kokt i tjugo minuter i egen vätska med en skvätt mörk oxbuljong, ett hekto smörstekta champinjoner, en klatt rödbets- och pepparrotsröra och en klatt med Grey Poupon Dijonsenap. Hur jämra gott som helst - i synnerhet med två små snapsar (2 x 3 cl) OP Aquavit [42]. Och alltihop på 500 kcal. Jodå. Jag räknade på det. Det är 500. För en av de bästa luncher jag ätit på länge. Fantastiska smaker.
måndag 23 november 2015
Ryggbiff med kokt surkål och stekta champinjoner
Ogenerat matskryt detta. Inte vackert - men underbart gott. En stekt ryggbiff på 138 gram, ett kvarts kilo surkål (hälften i bild) kokt i tjugo minuter i egen vätska med en skvätt mörk oxbuljong, ett hekto smörstekta champinjoner, en klatt rödbets- och pepparrotsröra och en klatt med Grey Poupon Dijonsenap. Hur jämra gott som helst - i synnerhet med två små snapsar (2 x 3 cl) OP Aquavit [42]. Och alltihop på 500 kcal. Jodå. Jag räknade på det. Det är 500. För en av de bästa luncher jag ätit på länge. Fantastiska smaker.
Etiketter:
kött och korv,
lunch
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar