fredag 6 februari 2015

Amicone

 photo 676595_zps226f7c55.jpgJag nämnde i förbigående vinet Amicone (74756) i en post om kronhjortsskav och pressad potatis men det förtjänar faktiskt en egen post. Det är nämligen ett mycket bra vin. För straxt under hundralappen tycker jag, som inte har överdrivet förfinade smaklökar och egentligen inte kan något om vin, att det hävdar sig mycket väl i konkurrens med betydligt dyrare saker jag smakat i mina dagar. Det är inte bara prisvärt - det är närmast ett kap.

"Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, vanilj, katrinplommon, peppar och salvia" skriver Systembolaget.

Javisst. Definitivt. Sedan bör man tillägga att "inslagen" är väldigt, väldigt påtagliga. Man känner de här beskrivna smakerna - de finns inte bara där för att man fantiserar fram dem. Undantaget är förstås vaniljtonen som jag i vanlig ordning inte känner om det inte smakar vaniljsocker (som Licor 43).

Definitivt ett köttvin - och man behöver lite mat för att "starta" det, men sedan fortsätter det vara jättegott långt efter att maten är slut. Fast vinet räcker inte så länge ändå, eftersom det är så gott.

Rekommenderas å det varmaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar