lördag 7 februari 2015

Fläderdrink med Chartreuse

 photo TH-Elderflower-Tonic_zpskhiowqu2.jpgJag har tidigare bloggat om produkter från den tyska dryckestillverkaren Thomas Henry. Nu dags att göra reklam för Elderflower Tonic. Det är en flädersmakande, kolsyrad dryck. Den är inte söt och inte sliskig. Bara för sig själv är den ganska trist. Men den fungerar jättebra i en fläderdrink som jag testade igår. Eftersom den knappt har någon färg fick jag bara till en trist bild med ett glas med is och vätska i - därför här en bild på flaskan med fläderdryck istället.

2 cl St Germain eller annan fläderlikör

2 cl Chartreuse (grön eller gul)
8 cl Thomas Henry Elderflower Tonic

Häll fläderlikör och chartreuse i ett glas och blanda dem. Addera is - men inte så mycket att du inte kan röra om i glaset. För när du isat drinken tillsätter du Thomas Henry Elderflower Tonic. Ta sedan en sked och rör om försiktigt så att den tunga, söta likören blandas med fläderdrycken. Det kommer bubbla och pysa en hel del men det blir absolut tillräckligt med kolsyra kvar ändå.

Jättegott, tycker jag - om man kommer ihåg att blanda. Jag gjorde drinken två gånger och den första var inte blandad. Då smakar den "meh" först och blir supersöt på slutet, den andra som var ordentligt blandat var finemang hela vägen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar