fredag 20 februari 2015

Cajuninspirerad fläskfilé med sötpotatis

 photo IMG_20150220_194442_zpsvzo7en3f.jpgDet här är inte en autentisk Cajunrätt; men den är inspirerad av Cajun- och amerikanskt sydstatskök och den blev riktigt, riktigt god.

Per person:

125 gram fläskfilé i strimlor.
Marineras i 3 cl bourbon, en halv matsked honung och en halv matsked Cajunkrydda. Mer kött = mer marinad. Köttet steks med smör i stekpanna.

En gul lök och en halv röd spetspaprika steks med smör i stekpanna. När det blivit blankt och fått färg avslutar man tillagning med att krydda med sellerisalt. 

Serveras med sötpotatis-strips. Ris vore mer autentiskt Cajun men vi ville ha sötpotatis idag, okej? De köptes på Picard

Energivärdet? På en höft: Drygt 500 kcal per portion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar