Importören beskriver smaken så här: "Klar mörkröd färg. Stor lätt rökig doft med inslag av torkad frukt och mörka bär. Smakrikt fylligt vin med inslag av torkad frukt, mörka bär och lätt rökighet."
Vinguiden beskriver det: "PINOPASSO är ett fylligt vin med massor av generös frukt, härlig friskhet och lång eftersmak. Den är sprängfylld av mörk, röd och tät frukt med inslag av mörk choklad."
Det låter ju inte helt fel, eller hur? Eh? Alla recensioner jag sett av det har varit positiva (från ganska till mycket) och alla rekommenderar det till köttgrytor och annan "mustig" mat. Jag skulle också säga att detta är ett matvin - man ska ha det till middag och dricka upp det medan smakerna från maten fortfarande är levande i gommen. Det gäller iofs de flesta viner, tycker jag, men vissa står starkare för sig själva än andra. Bellingham Pinopasso vill ha köttgryta. Typ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar