onsdag 4 februari 2015

Les Dauphins

 photo 305_zpsdixtxrsb.jpgInte fantastiskt. Inte något man jublar över samtidigt som man dansar en upphetsad liten jigg. Inget du ångrar dig att du inte köpte hem en hel låda av. Men ett gott och trevligt vin som "gör sitt jobb" tillsammans med söndagssteken, fredagsbiffen, bookmaker-mackan eller vad du nu vill stoppa i dig och som är nötkött. 

Les Dauphins Côtes du Rhône Reserve har nummer 72458 på bolaget. Det kostar 81 kronor flaskan och det är det definitivt värt. Bolagets smakbeskrivning är kort och koncis: "Fruktig smak med inslag av hallon, blåbär, lagerblad och örter" - Primewine beskriver den så här: "Kryddig och fruktig smak med inslag av björnbär, hallon och lakrits samt inslag av franska örter." Båda är korrekta. 

Les Dauphines är inte finvinet du tar fram för att fira tio-årig bröllopsdag, din kröning till Kung av Nato eller något du imponerar på dina hipsterkompisar med men ett utmärkt vin att korka upp en helt vanlig fredag eller lillördag eller när du nu tycker det passar. Etiketten och flaskan vill nog gärna ge intryck av att vinet är bättre än vad det är och det är verkligen inget fel på det - men är inget du bara måste springa iväg och köpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar