måndag 9 februari 2015

Cajunräkor med grönsaker och ris

 photo IMG_20150207_214008_zpsciblcepu.jpgKöper man skalade räkor i lag på burk är det nästan livsnödvändigt att krydda dem starkt för att driva bort den diaboliska småunkna, salta smaken. Så varför inte göra Cajunräkor?

Har jag förstått Cajunköket rätt ska man servera de olika huvudkomponenterna åtskilda - men man ska definitivt röra ihop dem när man äter, för att de olika smakerna ska komplettera varandra.


Det som tar längst tid att göra i den här rätten är att koka ris. Vi använde vanligt matlagningsris, inget märkvärdigt där.

Grönsakerna ska egentligen vara Cajunkökets Heliga Treenighet med lök, paprika och selleri men eftersom hustrun inte gillar själva grönsaken selleri men uppenbarligen står ut med smaken så gjorde vi grönsaksröran genom att fräsa upp lök och paprika i en panna med lite rapsolja och sedan kryddade vi med lite sellerisalt. Det blev jättegott!

Själva räkorna ska egentligen bara hettas upp, så värm en wok- eller stekpanna med lite rapsolja i till hög temperatur, dra ner räkorna och en matsked Cajunkrydda, rör om ett par gånger så att kryddorna blir jämt fördelade och... Ta-daaa!

För två personer behövs alltså:

170g skalade räkor i lag (en standarburk)
Cajunkrydda
2 gula lökar
1 stor spetspaprika
Sellerisalt
Ris

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar