måndag 6 april 2015

Dulche de Leche

 photo IMG_20150404_202117_zpsrovye2sh.jpgDet enklaste sättet att få härlig, söt kolasås till sina vinkokta päron, vaniljglass eller vad det nu kan vara är att gå och köpa i affären. Det lite roligare sättet, i synnerhet om man vill göra sig till lite för gästerna, är att köpa en burk sötad, kondenserad mjölk och koka den tills man får Dulche de Leche

Det är inte svårt. Man lägger en oöppnad 400g-burk med sötad kondenserad mjölk i en kastrull med vatten - se till att burken är täckt av vatten. Sedan kokar man upp, sänker temperaturen och sjuder under lock i minst två timmar men gärna lite längre. Kolla då och då att burken är helt täckt och fyll vid behov på mer vatten. När färdigt: kyl ner, öppna och häll såsen i en bunke. Rör den slät. Servera och njuuuut!

Kalorier behöver du inte bry dig om att räkna. Det är för många i denna goda kolasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar