måndag 20 april 2015

Cajunmacka med kyckling och bacon

 photo cajunmacka_zpsyv2psz29.jpg

Okej! Det här ser väldigt grisigt och mycket onyttigt ut; och det är en drygt 800 kcal (per portion) tung Cajunmacka med kyckling, bacon och yoghurtkräm.

För att göra två mackor behöver du:

2 st halvbaguetter, delade.
300 gram kycklingfilé
1 lime
2 dl matyoghurt, avrunnen
1 spetspaprika
1 spansk peppar (röd)
1 gul lök
2 tsk cajunkrydda
1 tsk sellerisalt
1 paket bacon

Rensa paprikan och pepparfrukten. Lägg i mixer tillsammans med avrunnen matyoughurt. Tillsätt cajunkrydda och sellerisalt. Kör mixern tills allt är ordentligt blandat och finfördelar. Slå sedan den vattniga röran du får genom ett filter. Då får du en kräm. Spara också den avrunna vätskan.

Stek den gula löken i lite matolja. Sätt åt sidan.

Skär kycklingfilén i tunna skivor. Stek kycklingfilén. Pressa på färsk lime. Häll sedan på lite av den avrunna vätskan från yoghurtkrämen, tillsätt mer vätska tills kycklingen fått en fin orange färg.

Knaperstek bacon.

Dela baguetterna. Bygg mackan från botten: först med kyckling, sedan med bacon och lök. Kladda på yoghurtkräm. Lägg på mackans lock. Sätt dig ner, ha hushållspapper till hands, pressa ihop mackan och njut skamlöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar