2 paprikor i olika färger
1 gul lök
1 morot
1 fänkål
1 äpple
lite olivolja
2 tsk rökt paprikapulver + lite till för riset
4-5 lagerblad
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
700 g passerade tomater
500 g fläskfilé
2 tsk malen koriander
Ris (1 dl kokt ris per skalle)
Sätt på riset. Det tar tjugo minuter, inte 15.
Kärna ur paprikorna, snygga till moroten och fänkålen och skär den i fyra bitar. Kvartera även äpplet. Skiva alltihop, förslagsvis i matberedare med insats för tjocka skivor. Häll två matskedar olja i en gryta/kastrull och stjälp i grönsakerna. Tillsätt paprikapulver och lagerblad, pressa i vitlök, salta, peppra och fräs under omrörning utan att det tar färg. Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater i fräset, smaka av med salt och peppar och koka upp.
Skär köttet i skivor (gärna rätt tunna). Massera in salt, peppar och koriander i köttet. Häll en liten skvätt olivolja i pannan och stek.
Vid servering: lägg paprikasåsen på tallriken, kötten ovanpå, riset vid sidan om. Krydda gärna riset med lite mer rökt paprikapulver.
Jättegott! Kul med fänkålen - det är verkligen inte en grönsak jag är van att använda i matlagning. Den här rätten kan göras igen. Namnam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar