torsdag 16 april 2015

Macka med salami, tomat och modifierad fyrtiotusenmiljarder-island-sås.

 photo IMG_8635_b_zpswvtlix3c.jpg

Mina damer och herrar; detta är en av de godaste mackor jag någonsin haft nöjet att sätta tänderna i och det roligaste av allt är att jag gjorde den själv. Det handlar om två centimetertjocka skivor levainbröd från ICA, plockade ur frysen och rostade i ugnen. På mackan finns sedan 25 gram spansk salami (Ventrichina Piccante fungerar lika bra), några uppskurna tomater och en fantastiskt god sås, eller dressing om man så vill. Basen för denna dressing är Jonas Crambys "Fyrtio tusen miljarder island-sås" ur den fruktansvärt matpornografiska boken Mackor - 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po'Boy (Natur & Kultur). Men eftersom majonäs inte fungerar med min kaloriräkning så är den utbytt mot matyoghurt och receptet för sås åt en person är därför nu:

3 kryddmått vitlökspulver (istället för vitlöksklyftor)
1/2 dl matyoghurt, avrunnen (viktigt) 
1 tsk dijonsenap
1 tsk grov dijonsenap 
1 tsk tabasco
1/2 tsk kapris
1/2 tsk Worcestershiresås
1 msk syltlök
3 krm paprikapulver
1 turkisk Cornichon (Sevan)

Allt detta kördes i mixer till sås. Tooookigt gott!

Såsens energivärde: Vet ej. Under 100 kcal per portion. 80 kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar