söndag 6 mars 2016

Aperol Negroni

 photo IMG_4812_b_zpslpvtvj7p.jpg

Negroni är en utsökt, klassisk drink på lika delar Dry Gin, söt röd Vermouth och Campari. Jag fick tipset att testa att göra den på Aperol istället för Campari. Och nu har jag gjort det experimentet. Hur föll det ut?

Den klassiska negronin har en lätt sötma, rätt framträdande bitterhet, viss kryddighet och mycket smak. Negroni Aperol är framförallt oljig och sliskig. Det känns som ett rejält nerköp från den klassiska drinken. Men... Om man bara slår på en skvätt indian tonic water så dämpas sötman och en liten, liten men mycket nödvändig bitterhet kommer in och det blir en lagom söt, milt kryddig historia med bra smak. Den vanliga Negronin är fortfarande bättre men som variation är Negroni Aperol med tonic water klart godkänd.

3 cl dry gin (ex.Tanqueray)

3 cl Aperol
3 cl röd vermouth (ex. Martini Rosso)
En skvätt med indian tonic water

Rör ihop och häll upp i ett glas med is. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar