torsdag 10 mars 2016

Svärmors böngryta

 photo IMG_5620_b_zpsseuhl30u.jpg

...som egentligen inte alls är svärmors egna recept, utan en aubergine- och böncurry från ICA buffé, men utan mandel. Den behöver tillbehör och jag och hustrun rekommenderar att man drar ner lite på kryddorna, för den var rejält stark. Men god. Och själva grytan är bara runt 265 kcal / portion enligt receptet, som är för fyra portioner. Och det är ju bra.

600 g aubergine
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
1 msk curry
1 msk garam masala
2 krm cayennepeppar
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl vatten
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök och vitlök. 
Skär auberginen i centimeterstora tärningar. 
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
Fräs lök, vitlök och kryddor i olja i en stor stekpanna ett par minuter.
Tillsätt auberginen och stek tills den har fått lite färg. 

Rör ner tomaterna och vattnet. 
Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock.
Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare 5 minuter. 

Krydda med salt och peppar.

Jättegott!

Ps. Ja, på bilden är grytan förstärkt med korv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar