måndag 21 mars 2016

Kyckling Mexicana - återbesökt

 photo IMG_5340_b_zpskgmsxlnw.jpg

I stort sett samma som tidigare Kyckling Mexicana [här] men här har jag valt att inte skära kycklingen i strimlor och steka ihop med allt annat. Istället har fågeln brynts i smör, kryddats med mexikansk blandning och sedan tillagats i ugn på 175 grader (till innertemp på 72). Majs, tomat, paprika, sockerärtor och chilimarinerade vitlökar har stekts varmt i panna. Ingen dressing - men jag borde haft på en skvätt lime. Per person:

150 gram kycklingfilé
80 gram majs (en halv burk)
75 gram sockerärtor (en halv påse)
100 gram romanticatomater
50 gram avrunna, chilimarinerade vitlökar 
50 gram röd spetspaprika
50 gram rödlök
Lite steksmör, lite matolja
Mexikansk kryddblandning

Sockerärtorna, paprikan och löken bör skäras i mindre bitar och tomaterna bör klyvas. Glöm inte bort att hälla av inläggningsoljan från vitlökarna innan de går ner i pannan!

Jättegott, även om jag tog i lite väl med kryddorna den här gången. 

Drygt 400 kcal, uppskattningsvis. Aningens mer, kanske. Det beror på hur generös man är med stekfettet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar