fredag 4 mars 2016

Rostas med getost, honung och palsternackor

 photo IMG_4745_b_zpstldopbe3.jpg

Hysteriskt gott. Och samtidigt väldigt enkelt, egentligen. Rostasfilé är ju alltid gott, om man som jag är välsignad med en fru som är bra på att steka kött - något jag själv är urusel på. Ovanpå köttbiten, som i sig själv väger 150g, ser vi en klatt på 25 gram getost, över vilken är hällt 15 gram honung. I bakgrunden av bilden skymtas ett kvartskilo palsternackor som friterats i vår Tefal Express. 

Lite salt och peppar på köttet under stekningen, extra salt på palsternackorna vid bordet - och så en deciliter Oloroso i glaset, så har man en fredagsmiddag som heter duga för mindre än 500 kcal + 116 för sherryn. 

Getost och honung är en fantastisk kombination. Jag vill att ni ska veta det. Om ni redan visste det, så påminner jag om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar