söndag 6 mars 2016

Den äldsta syndaren

 photo IMG_4790_b_zpstgwkx1vk.jpg

Det här ju egentligen bara en repetition av Der Alter Sünder, alltså varm choklad med Stroh, men ändå...

När man varit ute och gått länge i rått vinterväder och på en och samma gång känner sig kall och ruggig men också lite duktig, då kan man belöna sig själv med en sådan här.

I botten på glaset eller muggen: 4 cl Stroh 80. Finns inte att köpa i Sverige, jag har inhandlat i Riga och på Kanarieöarna. Vi talar om en i egentligen gräslig österrikisk produkt med vansinnig alkoholstyrka. Den är alldeles för stark och smakar i sig själv ruskigt - så att dricka den ren är inte att tänka på. Men: den är jättegod just i kombination med choklad. 

Sedan: drickchoklad. Det finns ett oändligt antal varianter av sådan, vi använde en variant som vi inhandlade på Bönor och Blad: Hasslacher's Hot Drinking Chocolate. Det är en kaka med osötad, tokbitter choklad som man värmer i mjölk. Två bitar per 1½ dl mellanmjölk var alldeles lagom, till vilket vi också tillsatte 1 msk sukrin eftersom det inte finns något socker i Hasslacher's. 

Och som kronan på verket: vispgrädde, smaksatt med lite vaniljsocker. Nomnom. Nu var vi, som synes på bilden ovan, snåla med grädden. Det behöver ju inte du vara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar