söndag 20 mars 2016

GT Gin Mare med rosmarin

 photo IMG_5295_b_zpstjs5xepj.jpgGin & Tonic är alltid trevligt. Om du inte tycker det har du objektivt fel. Sedan går det självfallet att göra dålig GT, på något tarvlig skräpgin mixat med tonic från sodastreamer eller så där - men det ändrar inte grundprincipen. Gin & Tonic är trevligt. Är det uppfattat?

Det finns dock GT som är trevligare än annan. Ett bra exempel är en gjord på Hendrick's med gurka i, eller Tanqueray med Fever Tree Mediterranean... Och dagens GT på Gin Mare, med Indian Tonic Water från Franklin & Sons och färsk rosmarin, det var verkligen jättetrevligt.

Jag skulle inte påstå att Gin Mare med rosmarin på är trevligare än Hendrick's med gurka - men de ligger nära varandra.

Gin Mare [86971] är alltså det spanska gin med medelhavskryddor som man använder i den utsökta drinken Triple Orange GT och i en vanlig GT har man 5 cl (1½ oz) vilket händelsevis är storleken på flaskans kapsyl, som alltså går att använda som mätglas. Enkelt och smart. 

I ett lämpligt glas: lägg i en kvist färsk rosmarin och fyll på med is. Slå sedan över gin och häll på tonic water. Svårare än så är det inte. Sätt dig ner, låtsas att du är någonstans där det är varmt och trevligt istället för i Haninge en gråmulen marsdag och njut av din goda GT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar