tisdag 8 mars 2016

Getost + honung + rosmarin = kärlek

 photo IMG_4877_b_zpsujbelfk7.jpg

Kött och potatis är en klassiker. Det kan man äta ofta. Men det blir roligare när man varierar kryddning och tillbehör. Och en av de absolut godaste såser jag någonsin haft nöjet att slabba ihop är denna tjocka, kladdiga historia bestående av getost, honung och färsk hackad rosmarin. 

Proportionerna getost/honung är 25 gram getost och 15 gram honung per person. Honungen skall vara av den flytande sorten. Tillsätt en rejäl nypa hackad, färsk rosmarin. Rör ihop. Svårare än så är det inte. Tillsätt salt och peppar om du vill. En smula vitlök kanske? Det viktiga är dock den fantastiska smakharmonin mellan getosten och honungen med rosmarin som massiv förstärkare. Hur gott som helst.

Energivärde: 78 kcal/portion enligt receptet ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar