lördag 19 mars 2016

Rostas, haricotverts och getost-basilikasenapskräm

 photo IMG_5226_b_zpss8qdggpn.jpg

Ibland blir det bara så väldigt, väldigt bra allting! Vi fick tag på en helt fantastisk rostasfilé, en bit på 600 gram (hälften åts igår, hälften skall ätas idag) som var underbart mör och välsmakande. Den bryntes i smör och kryddades med chiliflarn och grovt salt innan den stektes färdigt i ugn till en innertemperatur på 58 grader.


Till detta serverades smörstekta haricot verts och en kräm, som för två personer bestod av femtio gram getost (president), två matskedar Edmont Fallot basilikasenap (finns i vissa delikatessaffärer) och några rejäla nypor svartpeppar. 

Det här skapade en helt makalöst, ljuvlig jag-sitter-och-ylar-när-jag-äter-harmoni och ingenting blev sämre av den goda spanska ölen Pure Decadence

Smaken: Himmelsk. Energivärdet då? Hm. Ja, med 150 gram rostas, 200 gram haricot verts, tjugo gram steksmör och hälften av getosten och nån matsked senap hamnar middagen ovan på runt 600 kcal. Ölen är inte medräknad. Det är ett helt okej energivärde, problemet med när det blir så här gott är att mycket vill ha mer och sen urartar det hela med att man står och gräver i frysen efter godsaker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar