onsdag 16 mars 2016

The Iceberg Cocktail

 photo IMG_5158_b_zpssfgsspwm.jpg

Se där, en god cocktail med absint. De flesta försök jag gjort med sådana har inte fallit väl ut - men den här var jättegod. Självklart talar vi inte om någon fördömd ful-absint som är grön på grund av karamellfärg och som smakar lakrits på grund av tillsatta smakämnen utan riktig kvalitetsabsint: Grön Opal. God absint. Men drinken kallas "The Iceberg" därför att du är Titanic. Den är mäkta god men stark som en näve i nyllet.

För ett glas behöver du:

1 uns (3,3 cl) absint - Grön Opal [87768] eller annan kvalitetsabsint
1 uns (3,3 cl) Gul Chartreuse - ledsen, den får du köpa utomlands
3/4 uns (2,5 cl) limesaft
1/2 uns (1 msk) 1:1 sockerlag

Ner med ingredienserna i en shaker, skaka och sila upp i ett klädsamt snyggt glas. Drick, njut och känn effekten av dyr, välsmakande, fin och stark alkohol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar