torsdag 10 mars 2016

Fläskytterfilé, haricot verts och getoströra

 photo IMG_4912_b_zpsh2kvsdr4.jpg

Om fläskytterfilén och haricot verts är inte mycket att säga annat än att de stekts med smör. Det marginellt mer komplicerade i den här rätten är getoströran (sås, purée, whatever) - ett rent experiment utan grund i något recept. Den innehöll för två personer:

50 gram getost
30 gram honung
100 gram finhackad schalottenlök
1 skivad vitlöksklyfta
3 cl brandy (St Remy)
1 kvist färsk rosmarin

Schalottenlöken och vitlöken bryntes i stekpanna och mixades sedan med de andra ingredienserna. Tanken var att göra en snygg purée. Men... Det blev dels klumpar i den, dels blev den för blöd. Mängden brandy var helt enkelt lite för stor, hälften (en matsked alltså) hade räckt. Det jag fick göra var därför att ta puréen och reducera vätskan i den i samma lilla stekpanna som jag brynt löken i. Då smälte också klumparna undan och krämen blev någorlunda slät. Slutreslutatet blev bra, riktigt gott. 

Röran ovan + 150 gram fläskytterfilé + 200 gram haricotverts = runt 400 kcal, fast sedan tillkommer förstås stekfett och det har jag inte räknat på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar