måndag 7 mars 2016

Ungersk korvgryta, variant II

 photo IMG_4863_b_zpsdiv3vucl.jpg

Jag har redan ett recept på ungersk korvgryta [här] - men detta är annorlunda. 
Du behöver, per skalle:

1 st lämplig korv. Jag tog en Slaktarkorv 99% kötthalt. Skiva den.
1 halv gul lök, hackad.
1 halv fänkål, hackad.
1 halv spetspaprika, hackad.
1 vitlöksklyfta, skivad.
200 gram krossade tomater (1/2 burk).
200 gram vatten.
1/2-1 matsked paprikapulver.
Lite smör för stekning.

Hetta upp en gryta och släng i smör.
När smöret fått lite färg: bryn korven tillsammans vitlöken.
Släng på lök, fänkål och paprika. Rör runt några varv.
Häll på tomatkross och vatten. 
Släng på paprikapulver. Rör runt några varv.
Låt puttra på låg värme i cirka 30 minuter, utan lock.
När det är färdigt, slå upp i ett durkslag och gör dig så av med överflödig vätska. Lägg tillbaka i grytan och rör runt så det blir varmt igen.

Servera med ris; koka 50 gram ris i en halv liter vatten med en halv tärning grönsaksbuljong. Koka tjugo minuter och slå sen av vattnet i ett durkslag.

Jättegott! Och med ris - ändå under 500 kcal per portion! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar