torsdag 17 mars 2016

The Posh Dragon

 photo IMG_5215_b_zpsrd3ezccl.jpg

Det är alltid roligt att se vad som händer när man tar en klassisk drink och byter ut en ingrediens eller flera. I det här fallet har jag tagit en Cosmopolitan och gjort två förändringar:

Vodkan, som helst ska vara citronvodka, är utbytt mot mandarinvodka. Sådan kan vara svår att få tag på i Sverige eftersom t.ex Absolut Mandrin (som i och för sig marknadsförs som apelsinvodka) inte verkar säljas här. Man får därför göra egen, vilket lyckligtvis är jätteenkelt. Man behöver vanlig, ren vodka och så en liten flaska essence från Prestige. Bara att slabba ihop.


Jag har bytt ut Cointreau mot Dragon Blood. Istället för mjuk och fin apelsinlikör har vi alltså en fruktig, kryddig och i flera avseenden mycket stark likör med smak av granatäpple, kanel och chili - med mycket annat. Detta får givetvis rejält genomslag!

Förändringen, framförallt av att byta ut Cointreau, blir så stor att man inte ens med lite god vilja kan kalla resultatet en Cosmo - den ser ut som en, men smakar inte som en. Men god är den. Inte pjåkig alls.


4 cl mandarinvodka
2 cl dragon blood - glöm inte att skaka den först!
3 cl tranbärssaft
2 cl limesaft

Skaka allt med is och sila upp i kylt cocktailglas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar