lördag 27 juni 2015

Srirachaketchup

 photo IMG_20150627_213557_zps6uqer2th.jpgSriracha är en thailändsk chilisås som på relativt kort tid blivit mycket populär i hela västvärlden. Den är stark och mycket smakrik. Den används till allt möjligt, givetvis med syftet att krydda upp maten ordentligt. Jag tycker själv att den är för stark i sin rena form - men den fungerar utmärkt att blanda i tex köttfärs eller göra någon slags sås på, ex med Worcestershiresås och/eller matlagningsyoghurt. Eller så kan man tex göra sådan här Srirachaketchup på recept från Serious Eats (låt vara att jag ökat mängden lime och koriander). 

1,2 dl tomatketchup
2 matskedar Sriracha
1 matsked honung
2 matskedar limesaft
2 teskedar koriander (färsk eller frusen, inte torkad)
1 tesked risvinäger

Rör ihop ingredienserna ordentligt och häll i en burk som går att försluta ordentligt. Förvara srirachaketchupen i kylskåpet. 

Missa inte The Oatmeal's hyllning till Sriracha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar