Srirachaketchup
Sriracha är en thailändsk chilisås som på relativt kort tid blivit mycket populär i hela västvärlden. Den är stark och mycket smakrik. Den används till allt möjligt, givetvis med syftet att krydda upp maten ordentligt. Jag tycker själv att den är för stark i sin rena form - men den fungerar utmärkt att blanda i tex köttfärs eller göra någon slags sås på, ex med Worcestershiresås och/eller matlagningsyoghurt. Eller så kan man tex göra sådan här Srirachaketchup på recept från Serious Eats (låt vara att jag ökat mängden lime och koriander).
1,2 dl tomatketchup2 matskedar Sriracha1 matsked honung2 matskedar limesaft2 teskedar koriander (färsk eller frusen, inte torkad)1 tesked risvinäger
Rör ihop ingredienserna ordentligt och häll i en burk som går att försluta ordentligt. Förvara srirachaketchupen i kylskåpet.
Missa inte The Oatmeal's hyllning till Sriracha!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar