onsdag 10 juni 2015

Rostbiff och varm potatissallad

 photo IMG_20150610_204035_zps3p4kl88x.jpgI går åt vi en variant på en (hos oss) klassisk sommarrätt: rostbiff och varm potatissallad

Rostbiffsdelen är enkel. Köp i skivor, svensk eller amerikansk eller vad du vill, och lägg upp - svårare än så är det inte.

Potatissalladen kan göras på klyftpotatis som ugnsstekts eller som här på pommes frites (gjorde i lågolje-fritösen Tefal Actifry givetvis). När potatisen är färdig drar man ner den i en bytta eller påse och vänder runt med halvor av sockerärtor och små skivor salladslök tillsammans med en dressing gjord av lika delar olivolja och vitvinsvinäger. 1 msk av vardera per person/200 g potatis brukar räcka bra. Proportionerna mellan ingredienserna är en smaksak. Vissa recept på varm potatissallad innehåller röd- eller gul lök istället och andra drar ner senap i sina sallader men jag tycker det här är godast. Potatisen blir snabbt uppblöt och svampig av dressingen så blandningen ska ske omedelbart före servering. 

Gott, enkelt - och rätt kalorisnålt också, om man inte går till överdrift med oljan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar