I går åt vi en variant på en (hos oss) klassisk sommarrätt: rostbiff och varm potatissallad.
Rostbiffsdelen är enkel. Köp i skivor, svensk eller amerikansk eller vad du vill, och lägg upp - svårare än så är det inte.
Potatissalladen kan göras på klyftpotatis som ugnsstekts eller som här på pommes frites (gjorde i lågolje-fritösen Tefal Actifry givetvis). När potatisen är färdig drar man ner den i en bytta eller påse och vänder runt med halvor av sockerärtor och små skivor salladslök tillsammans med en dressing gjord av lika delar olivolja och vitvinsvinäger. 1 msk av vardera per person/200 g potatis brukar räcka bra. Proportionerna mellan ingredienserna är en smaksak. Vissa recept på varm potatissallad innehåller röd- eller gul lök istället och andra drar ner senap i sina sallader men jag tycker det här är godast. Potatisen blir snabbt uppblöt och svampig av dressingen så blandningen ska ske omedelbart före servering.
Gott, enkelt - och rätt kalorisnålt också, om man inte går till överdrift med oljan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar