måndag 15 juni 2015

Surkål med grönt äpple och lök

 photo granny_smith_pd_1_zpshpoa9vz8.jpg

Det är extremt sällan jag har anledning att köpa gröna äpplen, för jag äter vanligen olika röda varianter. Men idag köpte jag ett Granny Smith för att peppa upp surkålen med. För två personer:

500 gram surkål (valfri sort)
1 grönt äpple, skalat och hackat
1 gul lök, skalad och hackad
5 dl kycklingbuljong
2 tsk dijonsenap
lite steksmör

Stek löken och äppelbitarna i smör tills löken börjar få färg. Dra då på surkålen. Vänd runt några gånger och kladda på dijonsenap. Vänd runt och häll på kycklingbuljongen. Hetta på tills det puttrar - låt stå några minuter på svag värme och häll sedan av genom ett durkslag. Slafsa upp surkålen och ät med... Ja, vad sägs om korv? Vi käkade upp prinskorv som legat i frysen sedan i påskas och det blev jättegott. 

Surkål är nyttigt, billigt och kalorisnålt. Jättebra mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar