tisdag 16 juni 2015

Smörgås med skinka, lönnsirapsäpplen och surkål

 photo surkalapple_zpslwzxmxrc.jpg

Supergod macka med surkål! Fungerar både till lunch och middag. Per portion behövs:

3 skivor wasa surdeg lantbröd, rosta ordentligt!
100 gram rökt skinka
Ett halvt rött äpple, skivat
20 gram lönnsirap
250 gram surkål
Lite steksmör

Du behöver två stekpannor. Medan brödet rostas steker du äppelskivor i lönnsirap i den ena pannan och skinkan i den andra. När äpplena är färdiga (lönnsirapen har torkat in, akta så det inte blir bränt) ställer du av den stekpannan. När skinkan är lagom varm (lätt stekt) - plocka ur den och värm på surkålen i samma panna. Bygg mackan med bröd, äpple, skinka, surkål - ny brödbit, äpple, skinka, surkål och så toppa med brödskiva.

Energivärde? Cirka 450-500 kcal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar