måndag 8 juni 2015

Paloma Especial

 photo IMG_20150608_182747_zps3iycpuf5.jpgEn drink härledd från den mexikanska nationaldrycken Paloma. Hittade ett recept där man bytt ut grapefruktläsken mot blodgrapejuice. Sådan hade jag inte hemma. Däremot fanns aperol, med smak av blodapelsin och rabarb. Jag tänkte att det kunde fungera. Och se, det gjorde det med besked! En jättegod, läskande drink!

En Paloma Especial byggs i ett collinsglas (eller ett klassiskt grogglas) som du fyller till drygt hälften med is.

5 cl fin tequila (jag använde Arette Agave de Oro Reposado [86341])

8 cl Aperol [729]
1 cl limejuice
1 cl agavesirap

Rör runt detta så det blandas, toppa sedan upp med 7up (Free går bra) - ungefär 5 cl - och rör försiktigt ett par gånger - men inte så mycket att du slår bort alla bubblor!

Sobre el gusto no hay nada escrito eller vad det heter - men frågar ni mig så är det här en jättegod drink som man lämplig följer upp med mexikansk mat! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar