lördag 13 juni 2015

Flädertonic Formel 1

 photo flader_zps6b6kmdyh.jpgJag köpte för ett tag sedan ett par flaskor med Elderflower Tonic Water av märket Fever-Tree. Deras vatten är utmärkt och detta med lätt flädersmak är inget undantag. Jag hade också två recept på läskande fläderdrink att testa; Formel 1 med vodka och St Germain och tonic, och Formel 2 med gin och St Germain och tonic.

St Germain (87650) är söt, fransk fläderblomslikör. Den har världens snyggaste flaska men den är väldigt dyr. Jag har också en billigare variant av DeKuypers produktion - den är inte riktigt lika bra men duger för det mesta. För det här testet ville jag dock använda de riktigt fina sakerna, så St Germain fick det bli.

Vodkan jag valde att använda i Formel 1 är Youri Dolgorouki (167) - en utmärkt, äkta rysk vodka som inte har läskiga bismaker på det sätt som Sveriges stolthet Absolut har. Ärligt talat... Absolut är inte gott. Alls. Man måste kamouflera den under andra ingredienser så att man inte känner smaken av den alls! Youri Dolgoroki kan du hälla upp i ett snapsglas och dricka ren till din midsommarsill, ifall du vill.  

Receptet på Formel 1 är då:

Fyll ett grogglas/collinsglas upp till 3/4 med is. 
Bygg drinken i glaset.
4 cl Youri Dolgorouki eller annan bra vodka.
2 cl St Germain eller annan fläderblomslikör.
1/2 flaska (1 dl) Fever-Tree Elderflower Tonic.

Rör försiktigt runt med en lång sked så att ingredienserna blandas utan att alla bubblor slås bort!

Jättegott, läskande, friskt. Mmmm! Perfekt en varm sommardag!

Fever-Tree kan köpas via Barkonsult eller hos The English Shop, deras webshop eller i butik. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar