onsdag 24 juni 2015

Bourbon Crusta utan Crusta

 photo IMG_20150624_194738_zpsgcqrr53e.jpgÄnnu en god drink att lägga till listan med Brown Booze! Detta är Bourbon Crusta och det är tydligen en klassisk cocktail med Bourbon, Cointreau, Maraschinolikör (körsbär, alltså) och citronsaft. Det finns tydligen Crusta-varianter med brandy och rom också, men det här är varianten med Bourbon och jag använde förstås den jag har hemma - nämligen Bulleit

Ingredienserna hälls i en shaker med is, skakas våldsamt och silas sedan upp i ett snyggt glas. En riktig Crusta ska ha överdelen av glaset frostat med socker (en skorpa, crust) men eftersom jag tycker sådant är alldeles för jobbigt och geggigt att fixa så är det här en Bourbon Crusta utan Crusta

Ett uns är 3,3 cl.

2 uns bourbon
1/2 uns cointreau eller annan triple sec
1/2 uns maraschinolikör (jag använde Maraschino Mondo, 655)
1/2 uns citronsaft
1 stänk angostura bitter

Smak? Mycket bra! Bulleit ligger som en stabil grund, Cointreaun och citronsaften känns först ganska överväldigande men maraschinon hämtar sig på slutet. Funderar på om denna sort möjligen är för klen och att man bör öka dosen till ett fullt uns för att det ska smaka mer körsbär? Det skulle säkert heller inte skada att ta två stänk angostura istället. Får prova vid tillfälle. Men en klart godkänd och synnerligen drickbar historia är det ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar