Lördag
Lördagens middag bestod av:
(1) Köttrester från några tidigare måltider, så lite rostasfilé och lite balltip. Sammanlagt 140 gram kött, stekt.
(2) "Pommes frites", hälften gjorda på sötpotatis och hälften på palsternacka. Gjordes förstås i vår Tefal Actifry Express som ju är snål med olja. 200 g sammanlagt.
(3) Sås gjord på matyoghurt, lite hemkörd senap (Formel 2), lökpulver och en liten skvätt limesaft. 1/2 dl yoghurt per skalle.
Dryck till: Ett glas rött, men vi valde fel vin! Glömde bort att Briccotondo [2773] är ett ank- eller fläskvin, inte ett nötköttsvin. Så det var rätt meh.
Energivärde: Hela måltiden, inklusive vinet - c:a 557 kcal per person.
Söndag
På söndagen blev det:
(1) Smörbrynt och sedan ugnsstekt kalkonbröst, 170 gram per skalle.
(2) Italienskt grönsaksris från Picard. Vår lokala butik vid Port 73 har tyvärr tvingats stänga (svårt att konkurrera med fryst mat bland alla stormarknader) men butikerna inne i Stockholm finns ju kvar. 150 gram per portion.
(3) Ett par rejäla klattar med Srirachaketchup.
Dricka till detta: 1 glas rött. Till den här maten var Briccotondo [2773] riktigt gott!
Energivärde: Hela måltiden inklusive vin, cirka 500 kcal.
Måndag
På måndagen blev det:
(1) Mex-kryddad korv, El Camino från Krubberiet i Länna. Den hade legat i frysen ett tag och behövde ätas upp. Detta är ju en specialkorv som inte finns i handeln, en lämplig ersättare är en chilikryddad chorizo. 135 gram/pers. Korven stektes tillsammans med röd och grön paprika, 100 gram per skalle.
(2) Smörstekt majs (142 gram per capita) kryddad med rökt paprikapulver, svartpeppar och en liten skvätt limesaft.
Dryck till detta: Först en fantastisk god Margarita och sedan 7up Free.
Energivärde: Maten 536 kcal/person. Margaritan... 165-175 kcal. Svårt att beräkna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar