måndag 8 juni 2015

Ugnsstekt kalkonbröstfilé med stekt majs

 photo IMG_20150608_181951_zpsqnqtzwiy.jpgDet är svårt att få mat att se bra ut på bild - men jag försäkrar att det här var tokigt gott! Det är ugnsstekt kalkon och stekt majs, varma tomater och lite inlagd chilifrukt. Receptet är följande, för två personer:

Tag en kalkonbröstfilé (jag hittade en på 340 g) och bryn den i stekpanna. Tjonka sedan in termometer, lägg filén i en ugnsform och krydda ovansidan med hälften av en kryddblandning bestående av:


1 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad persilja
1 tsk vitlökspulver
2 tsk brunt farinsocker

In i ugnen på 175 grader. Kalkonen är färdig när den nått 72 grader så någonstans när den närmar sig 60-gradersstrecket tar du ut den, vänder den och kryddar undersidan med resten av blandningen. När den är färdig skär man upp kalkonen, pressar saften av en lime över den och får så fågelskivor som är saftiga och har en syrlig, kryddig, karamellig och riktigt härlig smak!

Till detta serveras en burk majs (cirka 285 g majskorn) som steks i tjugo gram smör. Krydda majsen efter smak med svartpeppar och rökt paprikapulver. Stek majsen ordentligt, den ska inte bara värmas upp utan bli stekt.

Värm upp små tomater i pannan efter att majsen tagits ut. Addera gärna inlagd chili.

Den här middagen rockar loss på runt 400 kcal (kalkon är väldigt magert och har ett energivärde på ungefär 1 kcal per gram) och är riktigt, riktigt nommig! Bland det godare jag lyckats dra ihop på senare tid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar