måndag 22 juni 2015

Ansjovismacka med inlagda grejor

 photo IMG_20150622_131335_zpsry0aigwa.jpgTill lunch idag fick det bli en friskusbulle från ICA med ett skivat maltvinägerägg, smörgåsgurka, några små gourmettomater, en liten burk grebbestads ansjovis och inlagd rödlök från en inläggning jag gjorde i förrgår*. Mackan gick enligt beräkning loss på under 430 kcal och det var inget fel på smaken alls annat än tomaterna hade kunnat lämnas därhän - de bidrog bara till att blöta ner smörgåsen. Och den var lite drällig. Det är väl det enda negativa jag kan säga. Kombinationen ägg och ansjovis är alltid bra - även om det nog varit lite godare med färskkokta ägg än inlagda. Det var dock enkelt och behändigt att kunna plocka fram färdiga ägg ur burk och jag var väldigt hungrig när det kom till lunchdags, så att spara lite tid var faktiskt inte fel.

 photo IMG_20150620_235425_zpsqhmqglsm.jpgDen röda löken är samma recept som här men med ett gäng kryddpepparkorn i lagen också. Så det uppdaterade receptet är:

Inlagd rödlök

5 normalstora rödlökar
2 dl ättikssprit 12%
4 dl rörsocker
6 dl vatten
2 tsk senapsfrön
4 st lagerblad

9 st kryddpepparkorn

Koka upp lag på ättikssprit, rörsocker och vatten och låt svalna lite. Skiva löken. Använd gärna mandolin eller skärmaskin - rekommenderad tjocklek på skivorna 3-4 mm. Lägg ner det färdigskurna i lämplig burk - en literburk räcker - tillsammans med lagerblad och senapsfrön. Häll lagen i burken tills allt är täckt (en del lök flyter dock upp till ytan - ignorera detta). Förslut, låt svalna och låt den sedan mogna någon eller ett par dar i kylskåp innan den tas fram för att ätas. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar