lördag 20 juni 2015

Yoghurtsill med chili, lime och ingefära

 photo IMG_20150620_182155_zpsea9vslsx.jpgFavoriten är fortfarande FB-vännen Daniels Suveräna Senapssill men den här enkla anrättningen knep just andraplatsen i min sillranking. Det handlar om Leila Lindholms yoghurtsill och receptet är rakt av från Expressens Mitt Kök. Jättegod! Verkligen jättegod med den härligt krämiga och smått syrliga grekiska yoghurten, hettan från chilin, syran från limen och den starka, speciella ingefärssmaken! Wow! Det här vill jag äta snart igen!

Du behöver, lagom för två personer:

Ett paket 5-minuterssill
1/2 röd spansk peppar
1/2 tumstor bit färsk ingefära (cirka 3 cm)
rivet skal och pressad saft av 1 lime
svartpeppar (malen)
2 dl grekisk yoghurt


Den enkla tillagningen består av följande moment:

Gegga ner yoghurten i en bunke. 


Finhacka chilifrukten och riv ingefäran och lime­skalet fint på rivjärn. Ner med alltihop i yoghurten.

Pressa saften av limen och häll ner i yoghurten. Peppra!


Häll av sillen. Skär bitarna till önskad storlek. Vi köpte färdigskuren 5-minuterssill men vissa bitar var rejält mycket större än andra och de delade vi så vi fick mer jämnstora bitar.

Ner med sillen i röran och blanda ordentligt. Servera.


Energivärde? Med tvåhundra gram kokt potatis rockar det här loss på omkring 540 kalorier. Det är högst överkomligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar