söndag 15 mars 2015

Soygurthglass med pistagesmak

 photo IMG_20150315_171902_zpspuw3lfbi.jpgOch idag fick glassmaskinen komma ut och leka igen! 

Precis som förra gången blev basen för den här glassen en burk med soygurt från Alpro. Denna välsignades med 50 gram agavesirap och vispades ordentligt. Till detta kom sedan smaksättning i form av en tesked pistage-essens från Stockholm Aeter & Essence-fabrik. Ett kryddmått med grön karamellfärg gav glassen en mycket lätt färgton - man kan ta mer om man tycker att pistageglass ska vara knallgrön. Två msk mellanmjölk ingår i receptet. Och så drog jag i en halv deciliter sukrin, för kalorifri sötning. Efter vispning fick glassmeten stå i frysen i 20 minuter och bli kall, varpå den gick i glassmaskin och vändes runt i en full halvtimma. Resultatet blev en härlig pistageglass. Hela satsen (som vi delade på två) rockade loss på 354 kcal - och det är verkligen inte farligt!

Något som jag tror skulle kunna förbättra det här receptet (men gör det mer kaloririkt) är att i smeten också, precis innan man kör den i maskin, röra ner lite hackade pistagenötter för lite extra smak och tuggmotstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar