Precis som förra gången blev basen för den här glassen en burk med soygurt från Alpro. Denna välsignades med 50 gram agavesirap och vispades ordentligt. Till detta kom sedan smaksättning i form av en tesked pistage-essens från Stockholm Aeter & Essence-fabrik. Ett kryddmått med grön karamellfärg gav glassen en mycket lätt färgton - man kan ta mer om man tycker att pistageglass ska vara knallgrön. Två msk mellanmjölk ingår i receptet. Och så drog jag i en halv deciliter sukrin, för kalorifri sötning. Efter vispning fick glassmeten stå i frysen i 20 minuter och bli kall, varpå den gick i glassmaskin och vändes runt i en full halvtimma. Resultatet blev en härlig pistageglass. Hela satsen (som vi delade på två) rockade loss på 354 kcal - och det är verkligen inte farligt!
Något som jag tror skulle kunna förbättra det här receptet (men gör det mer kaloririkt) är att i smeten också, precis innan man kör den i maskin, röra ner lite hackade pistagenötter för lite extra smak och tuggmotstånd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar