måndag 2 mars 2015

Sockerlag på Sukrin

 photo sukrin_zpspylmbrtw.jpg

Ett lätt sätt att smaksätta kaffe eller drinkar på är att tillverka enkel sockerlag (1:1). Den består av lika delar socker (lättast strösocker) och vatten. Man häller ingredienserna i en kastrull och hettar upp tills allt socker löst sig. Det går ganska fort. Lägger man i smakstarka ingredienser i kastrullen under uppvärmningen tar lagen smak av dem. Sedan silar man igenom en tygsil för att få en klar lag utan grums från vad det nu är man haft i den. 

Problemet med sockerlag är att den innehåller kaloririkt socker men jag har nu testat och ja - man kan göra sockerlag på kalorifritt om än dyrt sukrin om man känner att man måste. Jag skulle väl kanske inte tillverka stora satser med sådan lag och spara - osäker på hållbarheten - men för att brukas tämligen omgående så fungerar det. Provade nyss att göra kaffe sötat med en sukrinlag 1:1 smaksatt med kardemumma och det gick hur bra som helst. 

Jag antar att man kan smaksätta sockerlag/sukrinlag med det mesta. Kanel, nejlika, peppar, chili, viol - vad det nu än kan tänkas vara. 

Sukrin innehåller noll kalorier. Just det. Inga alls

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar